Misterija: U Sibiru pronađena očuvana tela zaleđenih pećinskih lavova! – VIDEO

Ilustracija

U izolovanom i ledenom Sibiru, tela praistorijskih životinja često budu pronađena u debelom permafrostu.

Na ovom području Rusije, do sada je pronađeno od mamuta do praistorijskih konja, a nedavno su pronađeni mladunci pećinskih lavova.

Tela pronađena u permafrostu obično su u takvom stanju da meso može da bude jestivo, a neretko je i krv i dalje prisutna u organizmu.

[adsenseyu1]

Iako su stari bar 10.000 godina, ovi lavovi su pronađeni početkom leta u Sibiru. Ove životinje živele su tokom Pleistocena, dok je svet bio na udaru ledenih doba i glečera.

Smatra se da su pronađeni lavovi evroazijski pećinski lavovi (panthera spelaea), koji su bili među najvećom vrstom lavova koja je ikada živela na Zemlji. Visina ramena dostizala im je 1.2 metara, a najverovatnije su se hranili jelenima, konjima, pa čak i malim mamutima. Ne zna se zašto su tačno nestali, ali je moguće da zbog klimatskih promena nisu mogli više da prežive na severu Evrope, a možda su postali i žrtve ljudskog lova.

Pronađena tela mladunaca se trenutno istražuju i biće predstavljena zajedno sa ostalim vrstama pronađenim u permafrostu u tom regionu, uključujući mamute, dlakave nosoroge i praistorijske bizone.

(blic)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Misterija: U Sibiru pronađena očuvana tela zaleđenih pećinskih lavova! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.