Misteriozni voz stigao u PEKING: Niko ne zna ko je u njemu, ali je MNOGO važan! – VIDEO

Ilustracija

Peking – foto: pixabay.com

U Peking je danas stigao specijalni voz iz Severne Koreje, koji je stigao pod neuobičajeno snažnim merama beznbednosti što sugeriše da je njime stigla neka visoka državna delegacija, javlja AP.

Prema informacijama japanske televizijske mreže NTV i javne japanske televizije NHK, u celom Pekingu su pojačane mere bezbednosti.

Portparola kineskog ministarstva spoljnih poslova je rekla da nema informacija o vozu i da ne može da da nikakav komentar. Istovremeno, severnokorejski državni mediji nisu izvestili o bilo kakvom putu nekog državnog izaslanstva u inostranstvo.

Čim su se pojavili prvi izveštaji i snimci specijalnog voza na  pekinškoj železničkoj stanici pojavile su se i špekulacije da je u Kinu stigao sam severnokorejski lider Kim Džong-un, što bi bilo njegovo prvo putovanje u inostranstvo otkad je preuzeo vlast u Pjongjangu.

Blumberg je, pozivajući se na tri ‘dobro upućena izvora’, javio kako je Kim stvarno došao u posetu Kini, ali da za sada nije jasno koliko će ona trajati i sa kim će se sve sastati.

Kim bi se krajem avgusta trebao sastati sa južnokorejskim predsednikom Mun Džae-inom, dok je s američkim predsednikom Donaldom Trampom sastanak zakazan za maj, iako još nema konkretnog datuma ni lokacije na kojoj bi se dvojica lidera trebalo da sastanu.

Dosada nije bilo nikakvih informacija o Kimovim mogućim planovima za put u Peking, ali zna se da je Kina praktično jedini preostali saveznik Severne Koreje, bez čijeg pokroviteljstva bi se Kimov režim sasvim sigurno urušio.

Ipak, i to savezništvo je u poslednje vreme na donekle klimavim nogama, s obzirom na radikalne Kimove poteze, uključujući i uporno razvijanje nuklearnog programa, uprkos gotovo jednoglasnom protivljenju i osudi međunarodne zajednice, pa i Pekinga.

Pre nego je voz prešao kinesku granicu, zabeležene su velike bezbedonosne mere na području Mosta prijateljstva, koji spaja dve države. Japanska televizija NTV izveštava da je reč o žuto-zelenom vozu, vrlo sličnom kompoziciji kojom je Kim Džong-unov pokojni otac Kim Džong-il 2011. godine došao u svoj poslednju službenu posetu Kini. Kompozicija ima 21 vagon.

Na snimku koju je objavio NTV osim voza vidljiva je i kolona crnih limuzina kako čeka na železničkoj stanici, a vidljiv je i kordon kineskih vojnika kako stupa u smeru perona. Na snimku se nije videlo ko je izašao iz vlaka.

(Skandalozno.rs, Izvor: jutarnji.hr)

Budite prvi sa komentarom na članku "Misteriozni voz stigao u PEKING: Niko ne zna ko je u njemu, ali je MNOGO važan! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.