Moć nebeskog “ISTREBITELJA”: Pogledajte šta radi ruski borbeni lovac SU-35S! – VIDEO

Ilustracija

foto: printscreen

Rusko Ministarstvo odbrane je predstavilo snimak višefunkcionalnog lovca Su-35S, koji koriste Vazdušno-kosmičke snage Rusije.

Su-35 je lovac generacije 4++. Razvija brzinu do 2.500 km na sat, a opseg leta mu je 3.400 km, piše “Sputnjik”. Ovi avioni prošle godine raspoređeni su u Siriji, i jedni su od glavnih razloga uspešne borbe protiv Islamske države i ostalih terorista.

[adsenseyu5]

Prvi serijski Su-35S poleteo je 3. maja 2011. a u istom mesecu avion je predat na državna ispitivanja. Decembra iste godine njemu se pridružio još jedan avion. Potom su u 2012. isporučena dva serijska aviona a u 2013. godini šest, zatim 2014. 19 aviona, pisao je “Tango six“.

O velikim kvalitetima ruskog borbenog lovca svedoči i izveštaj Pentagona koji je pre nekoliko meseci procureo u javnost, u kom se spominje njegova “velika nadmoć u odnosu na američke letelice”.

[adsenseyu1]

Ruski višenamenski borbeni avion “Su-35” predstavlja veliku pretnju za bilo kog zapadnog lovca, navode stručnjaci i procenjuju da konkurencija ruskom avionu može biti samo američki ekvivalent – “F-22”.

Čak ni najnoviji američki lovac-bombarder pete generacije “Džoint strajk fajter F-35” ne može da se poredi sa “Su-35”.

Američki avion mogao bi da parira ruskom lovcu samo ukoliko bi posada bila u stanju da maksimalno iskorist prednosti “stelt tehnologije” i sistem za elektronsko ratovanje.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Moć nebeskog “ISTREBITELJA”: Pogledajte šta radi ruski borbeni lovac SU-35S! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.