Mogerinijeva besna zbog poteza državnog sekretara SAD-a nakon posete Moskvi

Ljuta

Foto: Reuters

Državni sekretar SAD Reks Tilerson nakon posete Rusiji u aprilu odbio je da razgovara sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini, piše magazin „Forin polisi“, čiji izvori su direktno povezuju ta dva događaja.

Izvori tvrde da je Stejt department otkazao telefonski razgovor Tilersona sa Mogerinijevom, predloživši joj da razgovara sa predstavnikom resora nižeg ranga. Te akcije, prema podacima magazina, „razbesnele su je u pozadini i bez toga napetih odnosa SAD i EU“.

Navedeno je da u tom trenutku kancelarija Mogerinijeve pripremala sastanak sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom, te je zamolila Stejt department da šefica evropske diplomatije konsultuje sa državnim sekretarom koji se nedavno nalazio u Moskvi.

[adsenseyu5]

U EU su se nadali da će od Tilersona dobiti informacije o njegovim pregovorima sa Lavrovom i ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

„To ju je zaista naljutilo. Ne može se tako odnositi prema Mogerinijevoj“, navodi novinar reči svog izvora, bliskog rukovodstvu EU.

DRŽAVNI SKANDAL: Francuska policija UHAPSILA JE SRBINA zbog šverca. Kada im je rekao za koga radi, izbio je HAOS

Kada su joj predložili da razgovara sa načelnikom Odeljenja za političko planiranje Stejt departmenta Brajanom Hukom, Mogerinijeva je to odbila.

(Skandalozno.rs, Izvor: Sputniknews.com)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Mogerinijeva besna zbog poteza državnog sekretara SAD-a nakon posete Moskvi"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.