Mogerinijeva oštro odbrusila SAD: Ne mešajte se u politiku EU!

Reakcija

foto: AP/Tanjug

Šefica evropske diplomatije Federika Mogerini upozorila je administraciju američkog predsednika da se ne meša u politiku EU posle izjava predsednika Donalda Trampa o Bregzitu

Šefica evropske diplomatije Federika Mogerini upozorila je danas administraciju američkog predsednika da se ne meša u politiku Evropske unije (EU) posle izjava predsednika Donalda Trampa o odlasku Velike Britanije iz EU (Bregzit)

[adsenseyu5]

“Mi se ne mešamo u američku politiku… Evropljani računaju da se Amerika ne meša u evropsku politiku”, rekla je Federika Mogerini poslednjeg dana prve posete Vašingtonu od dolaska Trampa na vlast čiju politiku u EU smatraju “izolacionističkom, nacionalističkom i manje privrženom transatlantskim vezama”.

Mogerinijeva je pozvala Trampovu administraciju da poštuje EU koja nije samo institucija, već unija 28 zemalja navodeći da je Velika Britanija još deo EU.

[adsenseyu1]

Tramp je krajem januara za vreme posete britanske premijerke Tereze Mej Vašingtonu rekao da je Bregzit “predivna stvar” hvaleći posebne odnose između Velike Britanijie i SAD.

Američki predsednik je u nekoliko navrata rekao da nema mnogo interesovanja za EU, ocenjujući da bi druge zemlje trebalo da slede britanski primer.

(Skandalozno.rs, Izvor: Novosti.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Mogerinijeva oštro odbrusila SAD: Ne mešajte se u politiku EU!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.