MOSKVA: Ambasador SAD u Nemačkoj prešao granice pristojnosti

Rusija

Foto: Tanjug/AP Photo/Dmitry Lovetsky

Ambasador SAD u Nemačkoj Ričard Grenel prešao je granice pristojnosti poslavši nemačkim kompanijama pisma o potencijalnim sankcijama zbog projekta „Severni tok 2“, izjavio je prvi zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Vladimir Titov.

„Incident sa pismima američkog ambasadora u Berlinu, u kojima preti sankcijama, prelazi granice pristojnosti. Svaka čast našim partnerima iz Berlina koji su odmah reagovali na taj demarš. Oni su shvatili da su Sjedinjene Američke Države još jednom pokazale svoju nameru da vode politiku u oblasti energetike, ne obazirući se na interese evropskih partnera“, istakao je Titov u intervjuu za list „Argumenti i fakti“.

Govoreći o sudbini projekta „Severni tok 2“, Titov je naveo da se on realizuje prema planu.

„Nema sumnje da će taj projekat, koristan za evropski biznis i krajnje potrošače, biti završen. To je stav rukovodstava zemalja i energetskih kompanija koje učestvuju u izgradnji gasovoda“, dodao je visoki diplomata.

Profesor Danijel Server: Podela Kosova bi uzdrmala Balkan – VIDEO

Ranije je američki ambasador u Berlinu poslao pismo nizu nemačkih kompanija, u kojem im je poručio da se izlažu „značajnom riziku od sankcija” zbog učešća u realizaciji projekta gasovoda „Severni tok 2“.

(Skandalozno.rs/Izvor: rs.sputniknews.com)

 

Budite prvi sa komentarom na članku "MOSKVA: Ambasador SAD u Nemačkoj prešao granice pristojnosti"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.