Moskva: Imamo dokaze o neposrednoj umešanosti Britanije u ovu provokaciju u Istočnoj Guti

Ilustracija

Moskva – foto: pixabay.com

„Danas ruski vojni resor ima i druge dokaze koji svedoče o neposrednoj umešanosti Velike Britanije u ovu provokaciju u Istočnoj Guti“, rekao je Konašenkov.

London je izvršio snažan pritisak na predstavnike takozvanih „belih šlemova“ kako bi ostvarili ovu pripremljenu provokaciju u Siriji, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo odbrane Rusije ima dokaze o neposrednoj umešanosti Velike Britanije u organizovanje provokacija u Istočnoj Guti u Siriji.
Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov saopštio je ranije da Moskva raspolaže dokazima da je hemijski napad u gradu Dumi u Istočnoj Guti insceniran.

On je podsetio da je u Siriju odletela misija stručnjaka Organizacije za zabranu hemijskog naoružanja, kao i da bi u Damask trebalo da stigne sutra ujutru.

Hrvatska ponovo provocira Srbe: Pogledajte kako će nazvati avione F-16 koje kupuje u Izraelu

Ruski ministar je dodao i da se kontakti Rusije i SAD u vezi sa Sirijom nastavljaju i da su kanali komunikacije i dalje aktivni, i naveo da se Moskva nada da će saradnja sa spoljnopolitičkim resorom SAD takođe biti obnovljena kada Stejt department ponovo postane operativan.

(Skandalozno.rs/Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Moskva: Imamo dokaze o neposrednoj umešanosti Britanije u ovu provokaciju u Istočnoj Guti"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.