MOSKVA ODGOVORILA GRČKOJ: Nikad vas nismo gledali kao saveznika!

Advertisement

Rusija

Foto: Pixabay

Grčka proteruje dvojicu ruskih diplomata iz zemlje, a Moskva je saopštila da će na to odgovoriti, javlja Rojters.

Grčka će takođe zabraniti ulaz dvojici diplomata, za koje kaže da su radili aktivnosti koje ne odgovaraju njihovom diplomatskom statusu, navodi “Katimerini”.

Advertisement

List navodi da su diplomate proterane zbog navodnih pokušaja da podriju sporazum Atine i Skoplja o izmeni imena bivše jugoslovenske republike Makedonije.

Grčka neće tolerisati bilo kakvo ponašanje koje krši međunarodno pravo, rekao je danas portparol grčke vlade Dimitris Canakopulos.

On je izjavu dao povodom proterivanja ruskih diplomata iz te zemlje, zbog toga što su oni, kako je ranije javio “Katimerini” bili uključeni u aktivnosti koje ne odgovaraju njihovom diplomatskom statusu.

Rusija će deportovati dvojicu grčkih diplomata kao odgovor na odluku Atine da dvojicu ruskih diplomata proglase personama non grata, izjavio je zamenik komiteta Saveta federacije Rusije za međunarodne odnose Andrej Klimov.

„Princip reciprociteta se primenjuje u svim takvim slučajevima, bez isključenja. To je osnovni princip diplomatije“, naveo je on.

Zvaničnik NATO-a: Nije mi jasno što se Srbija ljuti na Crnu Goru

Prema njegovim rečima, bez takvog odgovora Rusija neće biti u mogućnosti da osigura bezbednost svojih zaposlenih.

Klimov je dodao i da Rusija nikada Grčku nije gledala kao na svog saveznika i partnera u Evropi – „sama činjenica da je u NATO-u govori sve“, dodao je on, prenosi Sputnjik.

(Skandalozno.rs/Izvor: Tanjug)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "MOSKVA ODGOVORILA GRČKOJ: Nikad vas nismo gledali kao saveznika!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.