Moskva: PARADA VOJNE MOĆI – VIDEO

rusija

Foto: Screenshot/RT

Moskva — Vojnom paradom u Moskvi počelo obeležavanje Dana pobede nad fašizmom. Sa crvenog trga poručeno da nema, niti će biti sile koja može da porobi ruski narod.

“Lekcije prošlosti nas pozivaju da budemo oprezni”, poručio je ruski predsednik Vladimir Putin, rekavši da ruske oružane snage mogu da odbiju bilo koji napad i reaguju na bilo koju pretnju.

Kako je rekao, Rusija je otvorena za saradnju i uvek je na strani sila mira.

[adsenseyu5]

“Događaji iz prošlosti nameću nam veliku odgovornost pred budućim pokolenjima, da im prenesemo duh velike pobede i osiguramo mir i stabilnost”, dodao je ruski predsednik.
Putin je Rusima čestitao Dan pobede a nakon toga je uz plotune intonirana himna Ruske federacije.
Crvenim trgom prodefilovaće oko 10.000 vojnika, 114 jedinica kopnenih snaga i 72 jedinice avijacije.

Crvenim trgom prodefilovaće oko 10.000 vojnika, 114 jedinica kopnenih snaga i 72 jedinice avijacije. Parade se održavaju širom Rusije.

Vladimir PUTIN došao u kućnu posetu svom bivšem šefu iz KGB-a – FOTO

Smotru je izvršio ministar odbrane Sergej Šojgu. Čestitrajući veteranima i pripadnicima oružanih snaga Dan pobede, Šojgu je rekao da je taj datum zauvek upisan u svetsku istoriju i da je on bio i ostao “simbol istinskog patriotizma i duhovne veličine” ruskog naroda koji je, prošavši kroz strašna iskušenja surovog rata i krvopriolića, odbranio slobodu i nezavisnost domovine i oslobodio Evropu od nacizma.

[adsenseyu1]

Na ovogodišnjoj paradi ne učestvuju srpski vojnici, ali će se u Moskvi čuti srpska truba, piše Blic. Duvački orkestar Dejana Lazarevića učestvuje na manifestaciji “Besmrtni puk” koja se održava u sklopu parade.

Ruska tajna: Sat vremena STAJANJA na obali ovog JEZERA bi vas ubilo – VIDEO

(Skandalozno.rs, Izvor: B92.net,BETA, BLIC, TANJUG)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Moskva: PARADA VOJNE MOĆI – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.