MOSKVA SE IZJASNILA: Rusija će podržati svaku odluku državnog vrha Srbije oko sudbine KiM

Rusija

Moskva – foto: pixabay.com

Stav Rusije prema krizi na Kosmetu je da će podržati svaki zahtev Beograda prema Moskvi, kaže za Večernje novosti poslanik ruske Dume Jevgenije Primakov.

Nama je stalo da se poštuju prava Srbije na južnu pokrajinu i Rusija je garant da Srbija neće izgubiti u tom procesu, naveo je on.

„Podržaćemo svaku odluku vašeg državnog vrha oko sudbine KiM, ako se ona donese uz politički konsenzus i ako to rešenje ne izazove građanski sukob. Rusiji je najvažnija imovinska i lična bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji“, rekao je Primakov, poslanik Dume i unuk čvenog šefa ruske diplomatije i obaveštajne službe Jevgenija Maksimoviča Primakova, jednog od najzaslužnijih Rusa za Kumanovski sporazum i donošenje Rezolucije 1244 u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Jevgenij Maksimovič je i 2009. godine prvi put govorio o razgraničenju, tj. da Srbima ostane sever KiM i enklave u kojima žive, a njegov unuk kaže da je to bila poznata ideja koja se razmatra i dan danas.

„Stav Rusije je da Beograd to treba da reši i da takvu odluku donese ili ne“, rekao je Primakov.

Upitan o tome da li srpski evropski put nema alternativu, Primakov kaže da Srbija treba da poštuje svoj interes i ako donese odluku da uđe u EU, mora da to učini uz svoje uslove.

Američki magazin predstavio kako bi izgledao rat između NATO-a i Rusije

„Vidimo šta se desilo sa privredom Bugarske, koja je potpuno uništena posle ulaska u EU. Ne smete da dozvolite takav odnos“, rekao je Primakov.

(Skandalozno.rs/Izvor: Intermagazin.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "MOSKVA SE IZJASNILA: Rusija će podržati svaku odluku državnog vrha Srbije oko sudbine KiM"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.