Moskva upozorila Ameriku da ne čini „nove opasne korake“ u Siriji

Poruka

Marija Zaharova – foto: Rojters

Ministarstvo inostranih poslova Rusije upozorava SAD i njihove saveznike da ne čine „nove opasne korake“ u Siriji, izjavila je zvanična predstavnica resora Marija Zaharova.

Šestog septembra na inicijativu SAD bila je sazvana otvorena sednica SB UN o sirijskom „hemijskom dosijeu“. Stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja se obratio američkim kolegama sa molbom da objavi spisak ciljeva u Siriji koje je Pentagon odredio za mogući raketni napad, pošto oni, prema njegovom mišljenju, imaju veze sa čuvanjem i proizvodnjom tih hemikalija.

Osim toga, Rusija je pozvala SAD da predaju te informacije OZHO kako bi njeni eksperti izvršili inspekciju u objektima koja u Vašingtonu izazivaju zabrinutost.

„Prošlo je već nedelju dana, a mi znamo da još nisu stigli nikakvi zahtevi i nikakve informacije OZHO, što još jednom pokazuje prave namere zapadne ’trojke‘ (SAD, Francuska, Velika Britanija), koje su protivzakonite. Upozoravamo SAD i njihove saveznike da ne preduzimaju nove opasne korake“, navodi se u saopštenju Zaharove na sajtu Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Pogledajte kako predsednici Rusije i Kine peku palačinke! – VIDEO

Ruski centar za pomirenje zaraćenih strana u Siriji saopštio je da je, prema informacijama stanovnika Idliba, tamo počelo snimanje nameštene provokacije navodne primene hemijskog oružja od strane sirijske vojske.

(Skandalozno.rs/Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Moskva upozorila Ameriku da ne čini „nove opasne korake“ u Siriji"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.