MOSKVA uznemirena zbog ratobornih izjava Amerike o napadu na Siriju!

bombardovanje

Foto: REUTERS/ Alaa al-Faqir

Moskva je uznemirena i izuzetno zabrinuta zbog pretnji Sjedinjenih Američkih Država da će izvesti vojne napade na Siriju, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

„Takve neodgovorne ratoborne izjave američkog predstavnika uzrokuju uznemirenost i krajnju zabrinutost“, piše u saopštenju Ministarstva.

Takođe se navodi da je Moskva zabrinuta zbog informacija da teroristi pripremaju insceniranje upotrebe hemijskog oružja na civile od strane sirijskih vladinih trupa, što može da posluži kao osnova za opravdavanje jednostranih napada SAD na Damask i državne objekte u Siriji.

Ministarstvo je dodalo da će Rusija preduzeti neophodne mere u slučaju napada SAD na Damask.

Moskva smatra apsolutno neprihvatljivim pokušaje SAD i njenih saveznika da iskrive sadržaj Rezolucije Saveta bezbednosti UN 2401 o Siriji, dodalo je Ministarstvo

„Apsolutno su neprihvatljivi pokušaji SAD i njenih saveznika da iskrive sadržaj Rezolucije Saveta bezbednosti UN 2401, kojom se predviđa nastavak odlučne borbe protiv DAEŠ-a, Nusra fronta i drugih terorističkih grupa“, ističe Ministarstvo spoljnih poslova u vezi sa pretnjama Vašingtona da će izvesti vojne napade na Siriju „na osnovu nedokazanih i jednostranih američkih optužbi“ na račun Damaska zbog moguće upotrebe hemijskog oružja.

Kalifornija: Tramp obišao PROTOTIPE ZIDA koji želi da izgradi prema Meksiku

U ponedeljak 12. marta, na zasedanju Saveta bezbednosti UN, američka ambasadorka Niki Hejli izjavila je da je Vašington spreman za nove akcije u Siriji, „ukoliko to bude bilo potrebno“. Ona je podsetila da su nakon hemijskog napada u sirijskom Han Šejhunu 4. aprila 2017. godine Sjedinjene Američke Države izvele napad na vazdušnu bazu Šairat, iz koje su, kako tvrdi Vašington, sirijske trupe izvršile hemijski napad.

(Skandalozno.rs/Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "MOSKVA uznemirena zbog ratobornih izjava Amerike o napadu na Siriju!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.