MOSKVA UZVRAĆA UDARAC: Vladimir Putin je potpisao Zakon o merama dejstva na neprijateljske akcije Sjedinjenih Država

Rusija

Foto: Rojters

Državna duma je 22. maja usvojila Zakon, a Savet Federacije odobrio 30. maja

Zakon omogućava uvođenje kontra-sankcija kao odgovor na neprijateljske poteze SAD-a i drugih zemalja. Mere se mogu primeniti na države, organizacije pod njihovom jurisdikcijom, kao i zvaničnike i građane.

Zakonom je dozvoljeno da se obustavi međunarodna saradnja u određenim sektorima, zabrani uvoz ili izvoz proizvoda i sirovina, kao i da se učestvuje u javnim nabavkama ili privatizaciji državne i opštinske imovine.

Ruski zakon o kontra-sankcijama izazvao je veliku napetost u američkim poslovnim krugovima, rekao je direktor odseka za Severnu Ameriku Ministarstva spoljnih oslova Rusije Georgij Borisenko.

“U Sjedinjenim Državama, pre svega, reakcija dolazi iz poslovnih krugova, jer prilično veliki broj, velikih američkih kompanija aktivno radi na ruskom tržištu još od dana Sovjetskog Saveza i želi da ostane ovde”, rekao je on.

Prema njegovim rečima, kada se razmatrao prvi nacrt zakona, veliki broj velikih kompanija i Poslovni savet SAD-Rusija apelovali su na Vladimir Putina da ga ublaži.

Donald Tramp: Imam apsolutno pravo da pomilujem sebe!

Borisenko veruje da će Vašington sada pratiti kako će se ovaj zakon primenjivati u Rusiji.

(Skandalozno.rs/Pravda.rs/Izvor: Vostok)

Budite prvi sa komentarom na članku "MOSKVA UZVRAĆA UDARAC: Vladimir Putin je potpisao Zakon o merama dejstva na neprijateljske akcije Sjedinjenih Država"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.