Moskvu pogodila “Arktička invazija”, najsnažnija snežna oluja ikada! – VIDEO

Advertisement

Snežna oluja

foto: Tanjug/AP

Najmanje jedna osoba je izgubila život a pet je povređeno u Moskvi tokom najsnažnije snežne oluje ikada zabeležene u gradu otkako se vodi evidencija.

To je saopšteno iz kancelarije gradonačelnika i meteoroloških službi.

U ruskoj prestonici je za 24 sata palo 43 centimetara snega, što je više od polovine onoga što je palo tokom mesec dana, saopštila je Nacionalna meteorološka služba.

Advertisement

Jedna osoba je nastradala kad je drvo palo na dalekovod“, naveo je gradonačelnik Sergej Sobjanjin, i dodao da je prema dosadašnjim informacijama oluja oborila 360 stabala.

Sobjanjin je putem Tvitera poručio građanima da budu oprezni i da će se vreme dodatno pogoršati.

Na moskovskim aerodromima je desetine letova kasnilo a više ih je otkazano.

Advertisement

Nešto ranije je iz Moskovskog meteorološkog biroa rečeno da je u subotu u Moskvi palo 14 milimetara vode za 12 sati, čime je oboren dosadašnji rekord iz 1957.

Moskvu je pogodila “Arktička invazija“, koja je donela rekordne količine snega i ledeni arktički vazduh, izjavila je Tatjana Poznaikova, stručnjak za meteorologiju.

“Moskva je u u centru velikog ciklona koji se sastoji od dva manja – jedan dolazi sa severozapada a drugi sa Mediterana preko Balkana, što otvara put za hladni arktički vazduh. Zato kažemo da je Moskva pod arktičkom invazijom”, rekla je ona za Tass.

(Skandalozno.rs, Izvor: Beta, Tanjug)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "Moskvu pogodila “Arktička invazija”, najsnažnija snežna oluja ikada! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.