Na konkurs za MINISTRA prijavilo se 36.000 ljudi!

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Za funkciju ministra u novoj vladi Iraka apliciralo je 36.000 ljudi, a među njima je 15 odsto žena.

Novoizabrani predsednik Iraka Behram Salih za mandatara za sastav nove vlade imenovao je šiitskog političara Adila Abdul-Mehdija koji je tokom karijere zastupao različite političke pravce, a predstavlja se kao nezavisni pojedinac na političkoj sceni.

Abdul-Mehdi već radi na sastavljanju kabineta, a u ponedeljak je objavio javni poziv svim građanima da na službenoj internet stranici apliciraju za funkciju ministra u njegovoj vladi.

Abdul-Mehdi već radi na sastavljanju kabineta – foto: Tanjug/AP

– Visoke pozicije u vladi, uključujući i ministarska mesta, otvorene su za sve žene i muškarce, državljane Iraka koji ispunjavaju osnovne ustavne preduslove za obavljanje javnih funkcija – poručio je Abdul-Mehdi u nesvakidašnjem konkursu koji je jedan od prvih koraka u njegovoj nameri da pomiri dve rivalske šiitske grupe koje istovremeno tvrde da imaju većinu u parlamentu.

Za tri dana za funkciju ministra u vladi prijavilo se 36.000 osoba, a iz mandatarovog kabineta saopšteno je da će biti razmatrano 9.317 prijava koje ispunjavaju preliminarne uslove.

U saopštenju se navodi da je 97 odsto aplikanata navelo da nije član nijedne iračke partije, a da je 23 odsto kandidata s visokom stručnom spremom.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs/Anadolija)

Budite prvi sa komentarom na članku "Na konkurs za MINISTRA prijavilo se 36.000 ljudi!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.