Na novinarsko pitanje da li će NAPASTI Severnu Koreju, TRAMP dao kratak odgovor

Ilustracija

foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Donald Tramp danas je, na novinarsko pitanje da li bi napao Severnu Koreju, dao kratak odgovor: “Videćemo”, a to je rekao nakon što je Pjongjang saopštio da je izveo svoju dosad najsnažniju nuklearnu probu kao korak dalje u razvoju oružja koje može da pogodi bilo koji deo SAD.

Najnovija provokacija izolovane komunističke zemlje povećava opasnost s kojom se Amerika suočava, rekao je Tramp ranije u nizu tvitova, dodavši da je “priča o smirivanju” besmislena, prenosi AP.

[adsenseyu5]

“Oni razumeju samo jedno!”, napisao je Tramp, ne precizirajući na šta misli, dok se pripremao da se sastane sa svojim nacionalnim bezbednosnim timom, a nekoliko sati kasnije je novinarima u Vašingtonu dao kratak odgovor: “Videćemo” na pitanje o mogućnosti napada na Severnu Koreju.

Reč je, inače, o prvoj nuklearnoj probi otkako je Tramp u januaru preuzeo dužnost predsednika SAD, napominje američka agencija.

Jačina eksplozije, koju su mediji pod državnom kontrolom u Severnoj Koreji opisali kao eksploziju hidrogenske bombe, tek treba da bude utvrđena.

Južnokorejska meteorološka služba je saopštila da je veštački zemljotres uzrokovan eksplozijom bio pet do šest puta jači nego potresi izazvani prethodnim takvim probama Pjongjanga, kojih je dosad bilo pet.

[adsenseyu1]

SAD prekidaju trgovinu sa svima koji posluju sa S.Korejom?

Američki predsednik Donald Tramp upozorio je danas da SAD razmatraju prekid trgovine sa svim zemljama koje posluju sa Severnom Korejom.

“SAD razmatraju, pored drugih opcija, obustavu celokupne trgovine sa svakom zemljom koja posluje sa Severnom Korejom”, napisao je on na Tviteru, prenele su agencije.

Tramp je ovo upozorenje uputio nakon što je Pjongjang ranije danas saopštio da je detonirao unapređenu hidrogensku bombu za raketu dugog dometa.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Na novinarsko pitanje da li će NAPASTI Severnu Koreju, TRAMP dao kratak odgovor"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.