Najbolji fudbaler sveta Lionel MESI osuđen na ZATVORSKU KAZNU od godinu i 9 meseci!

Kazna

foto: Reuters

Fudbaler Barselone i argentinski reprezentativac Lionel Mesi i njegov otac Horhe osuđeni su na zatvorsku kaznu od godinu dana i devet meseci zbog utaje poreza.

[adsenseyu6]

Sud u Barseloni proglasio je Mesija krivim po tri tačke optužnice. Lionel i Horhe Mesi na ovu presudu mogu uložiti žalbu Vrhovnom sudu Španije.

Lokalni mediji navode da je prema španskom zakonu za dela čija zatvorska kazna iznosi manje od dve godine, moguće izvršiti nagodbu, pa je gotovo sigurno da Mesi i njegov otac Horhe neće služiti zatvorsku kaznu.

Takođe, Leo i Horhe nemaju kriminalni dosije zbog čega neće ići u zatvor.

Sud je naložio da Mesi plati kaznu od oko 2 miliona evra dok njegov otac mora da plati 1,5 miliona.

Mesi i njegov otac Horhe optuženi su da su, preko kompanija u Belizeu i Urugvaju, izbegli porez u iznosu od 4,5 miliona evra između 2007. i 2009. godine.

Tužilac je zahtevao da se zvezdi Barselone odredi zatvor od 22 meseca.

“Ja sam sebe posvetio fudbalu. Poverio sam ocu i advokatima brigu o drugim stvarima. Siguran sam da nisu želeli da me prevare. Ne znam ništa o ovome, niti me to ikada interesovalo. Znam samo da sam potpisao ugovor i da moram da se pojavljujem u reklamama ili se fotografišem. Ništa nisam pročitao niti tražio. Sećam se da sam pre deset godina išao kod notara, ali ne znam zbog čega, davno je bilo”, rekao je Mesi prilikom izlaganje odbrane.

[adsenseyu1]

Mesi i njegov otac su u avgustu 2013. godine uplatili 5,6 miliona dolara kako bi izbegli suđenje.

(Skandalozno.rs, Izvor: Kurir sport)

Budite prvi sa komentarom na članku "Najbolji fudbaler sveta Lionel MESI osuđen na ZATVORSKU KAZNU od godinu i 9 meseci!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.