NAJSKUPLJI GRAD NA SVETU: Posle izlaska novčanik je prazan!

grad

Foto: Pixabay

Nigde na svetu vas izlazak sa potencijalnim doživotnim partnerom neće koštati kao u Cirihu, koji je drugu godinu zaredom zauzeo prvu poziciju kada je u pitanju najskuplji izlazak, prema računici Dojče banke.

Izlazak u Cirihu, bankarskom centru Švajcarske, košta oko 195,90 dolara, navodi se u posebnom izveštaju Dojče banke, i dodaje da u izlazak mogu biti uračunati troškovi taksi prevoza, večere za dvoje, bezalkoholnih pića, karte za bioskop i nekoliko piva.

Iz tog razloga, Džim Rid i Sukanto Čanda iz Dojče banke savetuju stanovnike ovog grada da svoje bolje polovine biraju pažljivo i da stupaju u brak mladi, jer će tako imati manje izdatke.

[adsenseyu5]

Pored Ciriha, najskuplji gradovi na svetu za izlaske parova su Oslo, Tokio, Amsterdam, NJujork, Brisel, London, Sidnej, Pariz i Hong Kong. Cilj ovog istraživanja je da se stekne uvid da li se kurs prilagođava ili ne velikim razlikama u ceni, kao što konvencionalna ekonomska teorija predviđa da bi trebalo.

Prvo mesto na ovoj listi trebalo bi da investitorima i budućim ljubavnicima pruži uvid da jak kurs jedne zemlje znači “paprene” cene za njihove evropske susede.

Pariz se na ovoj listi nalazi na 17. mestu, a od 47 gradova na listi, najmanje košta izlazak u Kuala Lumpuru, DŽakarti i Manili. Pet piva i dve pakle cigareta najskuplji su i Oslu i Melburnu, gde koštaju 75 dolara, što je za 119 procenata skuplje nego na Menhetnu, dok je Okland na trećem mestu sa 104 procenata. Isti proizvodi, najeftiniji su u Češkoj i Južnoj Africi.

SVET ŠOKIRAN: Procurele fotke iz mladosti Monike BELUČI koje dokazuju da je posećivala ESTETSKOG HIRURGA?!

(Skandalozno.rs/Dnevno.rs/Izvor:b92,agencije)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "NAJSKUPLJI GRAD NA SVETU: Posle izlaska novčanik je prazan!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.