Najveće otkriće u istoriji: Pronađene strukture koje ukazuju na postojanje vanzemaljske civilizacije?!

Misterija

Teleskop Kepler je zabeležio neobične strukture u blizini zvezde KIC 8462852 koja se nalazi blizu Mlečnog puta, a koje bi mogle da ukazuju na postojanje tehnološki napredne vanzemaljske civilizacije.

– Bili smo krajnje fascinirani njihovim neobičnim izgledom.

Tačno je da su vanzemaljci poslednja hipoteza koju bi trebalo da uzmete u obzir kada otkrijete nešto neobično, ali velika grupa pronađenih objekata izgleda baš kao nešto što bi izgradili vanzemaljci – izjavio je Džejson Rajt, astronom sa Univerziteta u Pensilvaniji.

Pomenuta zvezda nalazi se između sazvežđa Labud i Lira, a pažnju astronoma privukla je 2009. godine kada je označena kao kandidat oko kojeg bi mogle da postoje planete slične Zemlji.

– Nikada nismo videli ništa slično. Pomislili smo da bi u pitanju mogla da bude greška, ili da su podaci stigli u tom obliku zbog kretanja letelice, ali sve smo ponovo pažljivo pregledali, i nije bilo ništa od toga – izjavila je Tabeta Bojadžijan sa Jejl univerziteta.

(telegraf.rs, independent.co.uk)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Najveće otkriće u istoriji: Pronađene strukture koje ukazuju na postojanje vanzemaljske civilizacije?!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.