NAJVEĆI POBEDNIK AMERIČKIH IZBORA JE JEDNA JAPANSKA FIRMA, a evo i zašto

Foto: Printscreen/youtube

Foto: Printscreen/youtube

Dok je ostatak sveta u šoku primio vest o Trampovoj pobedi, u Japanu zadovoljno su trljali ruke. Bar u jednoj fabrici maski u gradu Siatami. Novi predsednik SAD toliko je popularan da zaposleni u fabrici ne mogu da stignu da proizvedu dovoljan broj maski sa njegovim likom.

Pre izbora prodato je oko 2.400 maski, a već u prvoj nedelji po proglašenju pobednika taj broj se udvostručio. Potražnja nastavlja da raste, pa u Ogava studiju očekuju da broj proizvedenih gumenih maski sa likom Donalda Trampa dostigne i 8.000 do kraja godine. Naravno, povećao se i profit i to drastično, pa vlasnici “Ogava” studija zadovoljno trljaju ruke.

[adsenseyu5]

Fabrika proizvodi i maske Hilari Klinton, Baraka Obame i drugih svetskih, ali i japanskih političara. Ipak, potražnja za maskama sa likom novoizabranog američkog predsednika toliko su popularne da premašuju potražnju za svim ostalim maskama zajedno.

U kompaniji koja ih proizvodi kažu da su maske poput ove sa likom Donalda Trampa posebno popularne krajem godine kada ih Japanci nose na žurkama koje se u decembru tradicionalno organizuju za ispraćaj stare godine.

[adsenseyu1]

Cena jedne maske je u proseku 2.400 jena, odnosno oko 30 dolara, a prodaju se ili u prodavnicama dečijih igračaka ili preko interneta.

(Skandalozno.rs/Izvor:Milica Bajić,Blic.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "NAJVEĆI POBEDNIK AMERIČKIH IZBORA JE JEDNA JAPANSKA FIRMA, a evo i zašto"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.