Nakon kritike pape Franje, prepolovio se broj italijanskih hodočasnika u Međugorju!

Ilustracija

Prepolovio se broj italijanskih hodočasnika u Međugorju otkako je Papa poslednji put kritički i sa ironijom govorio o “međugorskom fenomenu”.

Britanski Catholic Herald (Katolički glasnik), pozivajući se na The New York Times tvrdi da se smanjio i broj ostalih hodočasnika.

Ipak, Italijani su, koliko zbog geografske blizine, toliko i zbog popularizacije Međugorja u Italiji, bili najčešći i najbrojniji u hercegovačko marijanskom središtu kojim upravljaju franjevci, koji su inače u sukobu s mesnim biskupima Ratkom Perićem.

Papa Franja je u avionu kojim se 9. juna vraćao iz Latinske Amerike na novinarsko pitanje odgovorio veoma ironično, o onima kojima se ukazuje Gospa i preko kojih navodno Bogorodica šalje poruke, po narudžbi, u unapred određeni dan i sat. On je tada najavio i da će se u Vatikanu “uskoro” raspravljati o Međugorju.

I zaista 24. juna Kongregacija za veru raspravljala je i prihvatila zaključke Međunarodnog istražnog povereništva o “međugorskom fenomenu”. Ti zaključci nisu objavljeni, ali je “procurila” ocena “da u Međugorju nije bilo nikakvih natprirodnih pojava.

Još pre toga je ta ista Kongregacija poslala biskupima u svetu upute, kojima su u svojim dijecezama zabranili organizovane nastupe međugorskih “vidovnjaka” prenosi Jutarnji.hr.

Ako je verovati podacima koje objavljuje Catholic Herald, to je ozbiljno pogodilo međugorski verski biznis.

(jutarnji.hr)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Nakon kritike pape Franje, prepolovio se broj italijanskih hodočasnika u Međugorju!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.