Napad projektilima: Dve rakete pogodile danas rusku ambasadu u Damasku!

Ilustracija

Dva projektila pogodila su danas rusku ambasadu u Damasku u trenutku kada je počinjao skup podrške Rusiji, čija avijacija sprovodi vazdušne udare da podrži vlasti u toj zemlji, javljaju strane agencije.

Agencija Tanjug je javila da su sirijski pobunjenici danas sa dve rakete pogodili ambasadu Rusije u Damasku, u vreme kad su ispred te zgrade okupilo oko 300 pristalica vlade predsednika Bašara Asada kako bi izrazili zahvalnost Moskvi zbog intervencije u Siriji.

Izveštač agencije AP se nalazio na licu mesta kad je prva raketa udarila u zgradu ruske ambasade u centru sirijske prestonice, posle čega je sa mesta udara pokuljao dim.

Kad su okupljeni počeli da beže, na ambasadu je pala i druga raketa.

Radnik Ambasade rekao je agenciji TAS S da među službenicima nema povređenih.

“Dve granate pale su jutros na teritoriju Ambasade”, izjavio je agenciji TAS S prvi sekretar ovog diplomatskog predstavništva Eldar Kurbanov.

Očevici su rekli da među učesnicima mirnog skupa ima nekoliko povređenih.

Za sada nije poznato više detalja.

Moskva smatra granatiranje svoje ambasade u Damasku za teroristički čin, izjavio je danas ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov.

“Ovo je očigledan vid terorizma, verovatno sa ciljem da zastraši pristalice borbe protiv terorizma”, kazao je Lavrov, uoči razgovora sa specijalnim izaslanikom UN za Siriju Stefanom de Misturom, prenosi Rojters, pozivajući se na agenciju RIA.

Dve granate ispaljene su na rusku ambasadu u Damasku, tokom demonstracija u znak podrške Moskvi, ali nije bilo žrtava ni oštećenja zgrade.

(tanjug)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Napad projektilima: Dve rakete pogodile danas rusku ambasadu u Damasku!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.