NAPETO NA GRANICI BRAZILA I VENECUELE: Demonstranti gađali Madurovu vojsku kamenicama, ona odgovorila suzavcem

neredi

Foto: Tanjug/AP

Novi sukobi izbili su danas između demonstranata i pripadnika venecuelanske Nacionalne garde na granici sa Brazilom.

Desetine Venecuelanaca koji su došli u pogranični brazilski grad Pakarajma, zasuli su preko zatvorene granice kamenicama venecuelanske snage koje su odgovorile suzavcem.

Brazilska TV stanica “Globo” emitovala je snimak na kom se vidi kako se brazilski vojnik približava granici i poziva venecuelanske vojnike na smirenost, a od demonstranata i novinara je zatražio da se odmaknu, prenosi AP.

U subotu je kampanja slanja humanitarne pomoći, koju su inicirale SAD, naišla na snažan otpor venecuelanskoh bezbednosnih snaga koje su ispaljivale suzavac na demonstrante, a u sukobima je stradalo dvoje i povređeno oko 300 ljudi.

Sukobi su trajali tokom celog dana na dva mosta koji povezuju Venecuelu s Kolumbijom.


GUTEREŠ ŠOKIRAN ZBOG SMRTI CIVILA U VENECUELI

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš apelovao je da se po svaku cenu izbegne nasilje u Venecueli, navodeći da je “šokiran i rastužen” što je nekoliko civila izgubilo život u okršaju s venecuelanskom vojskom.

Severna Makedonija i Grčka zajedno brane Balkan

Gutereš je apelovao i da se “ubojita sila ne koristi bez obzira na okolnosti”.

On je pozvao na smirenost, a od svih aktera zatražio da smire tenzije i ulože sve napore da se izbegne dalja eskalacija, prenosi Blumberg.

(Skandalozno.rs/Telegraf.rs/Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "NAPETO NA GRANICI BRAZILA I VENECUELE: Demonstranti gađali Madurovu vojsku kamenicama, ona odgovorila suzavcem"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.