Napravili sopstveno ostrvo da bi zaobišli zabranu alkohola

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Jedna grupa Novozelanđana sa poluostrva Koromandel, na severu te ostrvske države, poželela je da pije napolju, a da pritom izbegne mogućnost da ih policija kazni zbog toga.

Na tom poluostrvu ispijanje alkohola na javnim mestima je zabranjeno tokom novogodišnjih praznika, u periodu od 23. decembra do 6. januara. Sedmoro ljudi je, međutim, pronašlo način kako da izbegne zabranu.

Oni su napravili malo ostrvo usred zaliva Tairua da bi mogli da piju za praznik. Iskoristili su mirno more i lopatama iskopali dovoljno blata da naprave ostrvce dovoljno veliko da se na njemu svi smeste, prenosi New Zealand Herald.

Saopštila su, u šali, da se nalaze u “međunarodnim vodama”, što ih čini izuzetima od zabrane na kopnu. Na svojoj “slobodnoj teritoriji” su postavili sto i doneli rashlađeno piće, uz koje su kasnije posmatrali novogodišnji vatromet.

Njihov potez oduševio je javnost na Novom Zelandu. Lokalni policijski inspektor Džon Keli ovaj potez je nazvao “kreativnim razmišljanjem”.

“Da sam znao za ovo i sam bi im se najverovatnije pridružio”, dodao je on.

Policija nije ometala “izgrednike”, koji bi, da nisu bili toliko “kreativni”, na kopnu za ovaj prekršaj platili kaznu od 250 dolara, piše Newser.

(Skandalozno.rs, Izvor: b92.net)

Budite prvi sa komentarom na članku "Napravili sopstveno ostrvo da bi zaobišli zabranu alkohola"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.