NASA nudi 300.000 dolara onom ko REŠI PROBLEM koji oni sami ne mogu da reše POLA VEKA

Foto:pixabay

Foto:pixabay

Učesnici imaju vremena do 20. decembra da se jave na konkurs koji je raspisala NASA

Gotovo neverovatno zvuči da je 47 godina prošlo od kada je Nil Armstrong kročio na Mesec, a još ne postoji efikasan način da astronauti vrše nuždu u svemirskom odelu! Zbog toga je NASA raspisala konkurs, a tri najbolja rešenje za “odlaganje otpada” biće nagrađena sa po 30.000 dolara.

[adsenseyu5]

Problemi koji bi inovatori trebalo da reše su mala i velika nužda u svemiru, kao i menstrualno krvarenje. Trenutno ne postoji efikasan sistem, a NASA očekuje da će tokom putovanja na Mars astronauti biti i do šest dana bez toaleta.

Učesnici imaju vremena do 20. decembra da predaju predloge za sistem koji će sve automatski raditi u periodu do šest dana. U opisu poziva navodi se kako pelene nisu zdrava ni realna opcija koja može trajati šest dana i podseća da dok su u odelu astronautima je nemoguće da dodirnu svoje telo, čak ne mogu ni da počešu nos.

Astronautima je potreban sistem koji će efikasno čistiti fekalije, urin ili menstrualno krvarenje, bez rizika od infekcije.

NASA je objavila da će tri pobednička predloga testirati u narednih godinu dana, a potpunu implementaciju u odela treba očekivati u naredne tri godine.

[adsenseyu1]

Američka svemirska agencija je takođe najavila da će prva ljudska posada na Mars putovati u sledećoj deceniji.

(Skandalozno.rs / Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]

3 komentara na "NASA nudi 300.000 dolara onom ko REŠI PROBLEM koji oni sami ne mogu da reše POLA VEKA"

  1. Najprije neka ameri kroce na mjesec. Vec davno su provaljeni sa onom podmetacunom koju je rezirao Kjubik.

  2. ja ne ukljucujem svoj mozak za nistavnih $ 30.000, ili neka odresuju kesu, ili naka traze nekoga ko nema ni za hleba,…

  3. Ne šaljite žene u svemir. Dakle jedna trećina problema riješena. Kad mi uplatite 10000 dolara možemo razgovarati o rješenju ostala dva problema.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.