NATO ljut na ruske pilote koji su pratili Sergeja Šojgua – VIDEO

Ilustracija

F-16, foto-ilustracija: pixabay.com

Manevar ruskih pilota tokom incidenta iznad Baltika u kojem se lovac NATO-a približio grupi ruskih vojnih aviona, u kojoj se nalazio i ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu, predstavnik NATO-a ocenio je kao nebezbedan.

„Nakon što je izvršena procena namera ruskih aviona, dva lovca F-18 su skrenula levo kako bi se odvojila od aviona koji su presreli“, citira Si-En-En predstavnika NATO-a.

„Malo pre toga, jedan od ruskih lovaca Su-27 je takođe skrenuo levo i umalo presekao putanju jednog od F-18 na nebezbedan način“, izjavio je sagovornik televizije.

Zahvaljujući brzoj i profesionalnoj reakciji pilota jednog od F-18, izbegnuta je potencijalno opasna situacija za oba aviona“, naveo je on.

NATO objasnio zašto se lovac F-18 približio avionu Sergeja Šojgua – VIDEO

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da se incident dogodio kada je avion sa ministrom, u pratnji dva lovca Su-27 Baltičke flote Rusije, iz Kalinjingrada leteo u Moskvu.

Avionu, u kojem se nalazio Sergej Šojgu, pokušao je da se približi F-18, ali su piloti ruskih lovaca oterali avion NATO-a, ne dozvoljavajući mu da se približi.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "NATO ljut na ruske pilote koji su pratili Sergeja Šojgua – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.