NATO: Ruska vojska je u istočnoj Ukrajini i predstavlja veliku opasnost!

Sprema se novi korpus

NATO upozorava da ruska vojska predstavlja opasnost za NATO i da je raspoređena u istočnoj Ukrajini, iako to Moskva poriče.

Zamenik komandanta zajedničke komande za Evropu NATO general pukovnik Edrijen Bredšo je naveo da se može pretpostaviti da Rusija može da pokrene velike konvencionalne snage koje je pokazala, u vrlo kratkom roku, a koji bi u budućnosti, mogle biti iskorišćene ne samo za zastrašivanje, već i za potencijalno zauzimanje teritorije NATO.

U govoru na Kraljevskom institutu za odbranu i bezbednosne studije (RUSI) u Londonu, Bredšo je naveo da će NATO početi da formira udružene vojne jedinice u svakoj od istočnih država, koje bi bile podrška Alijansi tokom „stalnog takmičenja sa Rusijom“.

Te jedinice će takođe olakšati raspoređivanje NATO snaga, po potrebi i pomagati održavanju „multinacionalnog NATO prisustva“ u istočnim državama, dodaje ruska agencija Sputnik.

Tokom poslednjih nekoliko meseci, NATO je pojačao svoje vojno prisustvo u baltičkim zemljama zbog krize u istočnoj Ukrajini, a Alijansa tvrdi da je taj potez bio neophodan kako bi se osigurala bezbednost njenih članica.

AFP dodaje da NATO uspostavlja šest komandnih centara u istočnoj Evropi uz formiranje udarne jedinice od 5.000 vojnika koji bi mogle biti raspoređena u kratkom roku da se suprotstavi agresivnim akcijama Rusije.

(Tanjug)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

2 komentara na "NATO: Ruska vojska je u istočnoj Ukrajini i predstavlja veliku opasnost!"

  1. I sta cete vi da uradite po tom pitanju_

  2. LAZANSKI LJUDINA PAMETAN RAZBORIT ISTORICAR KLASA…

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.