NAUKA POTVRDILA: Ovo je NAJBOLJI PEVAČ SVIH VREMENA

muzika

Foto: Pixabay

Grupa austrijskih, čeških i švedskih naučnika sprovela je istraživanje, koje je objavljeno u “Logopedics Phoniatrics Vocology” i na osnovu koga je Fred Merkjuri, pokojni pevač grupe “Queen” najbolji pevač svih vremena.

Iako nisu testirali urbani mit po kom je Merkjuri imao raspon glasa od pune četiri oktave, otkrili su neke više nego zanimljive činjenice o glasu legendarnog pevača. Frontmen kultnog benda bio je poznat kao tenor, a zapravo je bio bliži baritonu.

Tim naučnika to je bazirao na šest intervjua koje je frontmen “Queen” dao, a koji su otkrili da je prosečna frekvencija njegovog glasa 117.3 Hz, piše “Unilad”. Njegove glasnice snimili su u čak 4.132 sličice u sekundi, da bi mogli tačno da vide da je Frediju uspevalo to što mu je uspevalo.

Zaključili su da su se njegove glasne žice brže kretale nego kod drugih ljudi.

Zvezda “Izgubljenih” posle osam godina objasnila kontroverzno finale serije – VIDEO

– Kvantitativna analiza koja je koristila novo uvedeni parametar za procenu pravilnosti vokalnih vibracija potkrepila je svoju perceptivnu nepravilnu prirodu, sugerišući da je pravilnost vibrata distinktivno obeležje pevačkog glasa – piše u studiji objavljenoj prvi put pre dve godine.

(Skandalozno.rs/izvor: b.92)

Budite prvi sa komentarom na članku "NAUKA POTVRDILA: Ovo je NAJBOLJI PEVAČ SVIH VREMENA"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.