Nebo postaje skupo, Rusi poručuju: Amerikanci, sami ste to tražili!

Let

foto-ilustracija: pixabay.com

Rusko nebo moglo bi da postane preskupo za američke avio-kompanije ukoliko Vašington ugrozi Aeroflot sankcijama.

Američki avio-prevoznici će se suočiti sa velikim finansijskim gubicima ukoliko Rusija poveća tarife za korišćenje svog vazdušnog prostora kao odgovor na moguće sankcije SAD-a usmerene na najveću avio-kompaniju u državi Aeroflot, rekao je analitičar za RT.

Vašington je objavio nove sankcije protiv Moskve, a među kaznama koje se navodno razmatraju je i zabrana letova Aeroflota u SAD.

“Ako su takve mere stvarno potrebne, ruske vlasti bi mogle da razmotre uslove tranzitne upotrebe ruskog vazdušnog prostora. Vrlo je moguće da će odgovoriti na ovaj način”, rekao je Roman Blinov, šef analitičkog odeljenja Međunarodnog finansijskog centra.

Analitičar je napomenuo da to nije najefikasnija mera protiv sankcija SAD, ali je izvodljivo, s obzirom na to da će američke avio-kompanije biti primorane da promene rute svojih letova ka Aziji.

“Uzimajući u obzir troškove goriva, to će dalje uticati na profitabilnost letova američkih avio-kompanija”, dodao je on.

A moguće pooštravanje američkih ekonomskih sankcija Rusiji može se tumačiti kao objava ekonomskog rata, izjavio je ruski premijer Dmitrij Medvedev.

(Skandalozno.rs, Izvor: b92.net)

Budite prvi sa komentarom na članku "Nebo postaje skupo, Rusi poručuju: Amerikanci, sami ste to tražili!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.