Nedavno se u SAD otvorila crkva posvećena SLANINI. Ako mislite da je to čudno, nastavite da čitate…

Recept

foto-ilustracija: pixabay.com

Danas bilo ko može (barem u Sjedinjenim Američkim Državama) izumeti svoju religiju, a koliko su ljudi maštoviti pokazuju ovi primeri.

Crkva slanine

Ujedinjena Crkva Slanine ima devet zapovedi kako bi život bio srećniji i ispunjen slaninom. Imaju oko 4.000 članova, a prihvataju sve koji vole slaninu i koji su spremni širiti reč o njoj širom sveta.

[adsenseyu5]

Crkva Letećeg Špagetnog čudovišta

Poznati i kao pastafarijanci, članovi ove crkve tvrde da imaju hiljade obožavatelja širom sveta. Pastafarijanci veruju da je svet nastao od ovog špagetnog čudovišta, a članovi crkve nose cediljku na glavama kao znak privrženosti.

Jedizam

Da, ova crkva je inspirsana ratnicima koji se bore protiv Mračne strane u “Zvezdanim ratovima”. Neko je uzeo ideju Džedaja i Sile i spojio se s njima na duhovnom nivou. Crkva Džedaja veruje u moć sile koja povezuje svemir. U ovoj religiji ta sila je deo čovečanstva – nositelj morala iznutra.

Čovek koji je predvideo SMAK SVETA za 23. septembar objasnio zašto se NIJE dogodio

Apateizam

Apateistički centar veruje da verovatno nema Boga, a čak i ako postoji oni su potpuno nezainteresovani za njegovo postojanje. Jednom godišnje se sastaju kako bi razgovorali o svojoj ravnodušnosti.

Obožavanje princa Filipa

U južnom Pacifiku nalazi se ostrvo Tana na koji meštani žive u uverenju da je princ Filip, bukvalno, Bog koji korača Zemljom. To verovanje potiče od drevne priče o planinskom duhu koji je otputovao, ali se vratio kada se oženio moćnom ženom. S obzirom da je vojvoda od Edinburga kraljičin suprug – prilično odgovara opisu.

[adsenseyu5]

Crkva eutanazije

Crkva eutanazije inspirisana je snom velečasnog Krisa Korda. U snu, on se suočio sa vanzemaljskom inteligencijom, tj. nekim bićem koje je govorilo o uništenju Zemlje. Crkva ima uznemirujući slogan: Spasi planetu – ubij se!

(Skandalozno.rs, Izvor: express.hr)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Nedavno se u SAD otvorila crkva posvećena SLANINI. Ako mislite da je to čudno, nastavite da čitate…"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.