NEMA ŠALE: Studenti koji PREPISUJU mogli bi da budu osuđeni na kaznu ZATVORA u trajanju od 7 godina!

Ilustracija

Kineski studenti koji budu varali tokom polaganja prijemnih ispita na fakultetima ove godine po prvi put mogu da zbog toga završe u zatvoru, prenose kineski mediji.

[adsenseyu6]

Vlada u Pekingu pokušava da reši uporni problem varanja. Jedan od koraka koji će biti preduzeti je, kako javljaju tamošnji mediji, sprečavanje prepisivanja prilikom upisa na fakultete na kojima vlada velika konkurencija. Obrazovni organi veruju da bi pretnjom oštrih kazni za one koji varaju na ispitima bila obezbeđena pravednost ispita, što se smatra važnim delom društvene pravde u kineskom društvu“, objavio je popularni kineski tabloid Global tajms.

Kinesko Ministarstvo obrazovanja i policija su više puta tražili od lokalnih vlasti da se ozbiljno uhvate ukoštac sa problemom varanja na ispitima, pa su preduzete mere protiv korišćenja bežičnih uređaja koji se koriste na ispitima, kao i protiv polaganja drugih osoba umesto onih koji su prijavljeni da ih polažu.

Oni koji budu koristili puškice ili na drugi način varali na polaganju prijemnog ispita bi, prema amandmanima krivičnog zakonika, mogli da budu osuđeni na kaznu zatvora u maksimalnom trajanju od sedam godina.

A takođe bi im moglo da bude zabranjeno polaganje drugih ispita na državnim obrazovnim institucijama u trajanju od tri godine!

[adsenseyu1]

Prijemni ispiti za fakultete predstavlja veliki stres za milione učenika koji se takmiče za ograničeni broj mesta na univerzitetima u toj zemlji.

(Skandalozno.rs, Izvor: Zanimljivosti dana, b92.net, foto: pixabay)

Budite prvi sa komentarom na članku "NEMA ŠALE: Studenti koji PREPISUJU mogli bi da budu osuđeni na kaznu ZATVORA u trajanju od 7 godina!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.