NEMAČKA odlučila da KAŽNJAVA odbijanje odlaska na konsultacije o VAKCINACIJI DECE sa 2.500 evra!

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Nemačka vlada je predložila da obdaništa dobiju obavezu da je obaveste o roditeljima koji nemaju dokaz da su bili na konsultacijama sa lekarima o vakcinaciji dece.

Ovakvom merom jedna od najrazvijenijih evropskih zemalja i okosnica EU želi da poveća broj vakcinisane dece, koji je opao proteklih godina, i zbog čega deca i odrasli oboljevaju od bolesti kao što su boginje.

Nemačka ide čak toliko daleko da su odlučili da kažnjavaju odbijanje odlaska na konsultacije o vakcinaciji sa 2.500 evra, međutim vlastima nije uvek poznat identitet tih roditelja, pa je pitanje koliko će kazne važiti za sve, prenosi FoNet.

[adsenseyu5]

OD POČETKA GODINE VIŠE BOGINJA NEGO CELE 2016.

Parlament će u četvrtak ozbiljno odlučivati o tom predlogu, s’ obzirom na podatak da je samo ove godine u Nemačkoj zabeleženo 410 slučajeva boginja, što je više nego u celoj 2016. godini. Čak je jedna tridesetsedmogodišnja žena umrla ovog meseca u Esenu od boginja.

Prva je ovu odluku donela Italija gde je pre nedelju dana usvojen zakon po kome će roditelji morati da vakcinišu decu protiv zaraznih bolesti, s obzirom na to da se povećao broj obolelih od boginja, prenosi Rojters.

Deca stara do šest godina moraće da budu vakcinisana da bi mogla da budu primljena u vrtiće, a roditelji koji svoju decu pošalju u školu nakon te starosti, a da ih nisu vakcinisali platiće novčanu kaznu.

Premijer Paolo Đentiloni rekao je da vakcine protiv boginja, zaušaka, rubeole i meningitisa, koje su do sada bile samo preporučene, sada postaju obavezne. Obavezno je i vakcinisanje protiv dečje paralize, difterije, tetanusa, hepatitisa B, gripa i hemofilije B.

[adsenseyu1]

Najnoviji predlog Nemačke na svom profilu podelio je i srpski epidemiolog dr Predrag Kon kao jedan od zagovornika vakcinacije.

Kako je ovo tema o kojoj se godinama unazad polemiše, pitanje je da li će preduzete mere u Nemačkoj i Italiji imati odjeka i kod nas, ali i u ostalim evropskim zemljama.

(Skandalozno.rs, Izvor: agencije)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "NEMAČKA odlučila da KAŽNJAVA odbijanje odlaska na konsultacije o VAKCINACIJI DECE sa 2.500 evra!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.