Nemačka: Vremena kada smo morali da spasavamo Grčku su prošla, ona više nije važna!

Bundestag

Predsednik vladajuće Demohrišćanske unije u Bundestagu Nemačke Mihael Fuks izjavio je da zemlje evrozone nisu u obavezi da spasavaju Grčku, koja je izgubila važnost za njih.

Parlament Grčke nije uspeo u trećem, finalnom, krugu glasanja da izabere predsednika zemlje, nakon čega će biti raspušten. Predsednik vlade Grčke Antonis Samaras izjavio je da će prevremeni parlamentarni izbori biti održani 25. januara.

Sudeći po anketama, opoziciona partija Siriza, koja je obećala da će preispitati sporazum sa međunarodnim kreditorima, može održati pobedu na izborima.

„Ako Aleksis Cipras iz grčke partije Siriza misli da zaustavi reforme i oštre ekonomske mere, „trojka“ (kreditora) treba da obustavi pružanje kredita Grčkoj,“ – navodi reči Fuksa nemački list Rheinische Post.

„Vremena kada smo morali da spasavamo Grčku su prošla,“ – rekao je on. Fuks je dodao i da Grčka više ne predstavlja „važnost za zemlje evrozone“.

Ministar finansija Nemačke Volfgang Šojble ranije je izjavio da „bilo koja nova vlada“ Grčke treba da isplaćuje dugove, a ako izabere drugi pravac, naći će se u teškoćama.

(Glas Rusije)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Nemačka: Vremena kada smo morali da spasavamo Grčku su prošla, ona više nije važna!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.