Nemački avioni ne mogu da lete noću u Siriji zbog neverovatnog propusta! – VIDEO

Ilustracija

Nemačka je 6 borbenih aviona poslala u antiterorističku misiju u Siriju, međutim, neće moći da sprovode noćne letove zbog prejakog svetla u kokpitu.

Svetlo je toliko jako da praktično oslepi pilote koji samim tim nisu u mogućnosti da lete, prenosi nemački list Bild. Avioni su opremljeni naprednim infracrvenim nadzornim sistemom visoke rezolucije koji bi trebalo da funkcioniše u svim vremenskim uslovima, u bilo koje doba dana.

Nemački avioni odleteli su u Siriju kako bi se pridružili koaliciji predvođenoj SAD kao odgovor na teroristički napad u Parizu novembra prošle godine.

[adsenseyu1]

“Postoji manji tehnički problem koj ima veze sa osvetljenjem kokpita”, potvrdio je portparol ministra odbrane rekavši da će problem biti rešen u naredne dve nedelje. Dodao je i da nije bilo potrebe da nemački avioni lete noću u Siriji.

Međutim, ovo nije prvi put da je nemačka vojska priznala da radi sa faličnom ili zastarelom opremom. Puške G36 im nisu radile na visokim temperaturama, a i nekoliko helikoptera uopšte nije bilo u voznom stanju.

(rt, foto: YouTube)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Nemački avioni ne mogu da lete noću u Siriji zbog neverovatnog propusta! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.