NEODVOJIVI DEO EVROPE: Berluskoni dao obećanje Putinu

Prodaje Milan?

Silvio Berluskoni – foto: AP/Tanjug

Bivši premijer Italije Silvio Berluskoni je uverio ruskog lidera Vladimira Putina na sastanku u Rimu da će raditi na tome da Rusija bude neodvojivi deo Evrope i da se stavi tačka na „apsurdne sankcije“.

„Normalno, ja sam mu potvrdio da ćemo raditi na tome da Rusija sve više postaje neodvojivi deo Evrope i deo slobodnog sveta, kome ona pripada i po istoriji i po pozivu, i da se stavi tačka na apsurdne sankcije“, izjavio je Berluskoni u intervjuu za milanski „Đornale“.

Po njegovim rečima — Putin to zna i ceni.

Bivši premijer je podsetio i da je upravo on bio inicijator potpisivanja istorijskog sporazuma u Pratika-di-Mare o stvaranju Saveta Rusija-NATO.

„Treba da se vratimo tom duhu, kako bismo zajedno, Rusija i Zapad, odgovorili na velike izazove narednih godina“, izjavio je Berluskoni.

Najpoznatiji italijanski političar je rekao da je srećan zbog dobrih odnosa Putina i potpredsednika Vlade Italije Matea Salvinija, jer — „sve što jača prijateljstvo Rusije i Italije je dobro za našu državu“.

Ministar Nebojša Stefanović: Sprema se velika istraga tužilaštva protiv Dragana Đilasa

Podsetimo — Putin je u četvrtak posetio Rim gde se sastao sa rimskim papom Franjom, predsednikom Italije Serđom Matarelom i premijerom Đuzepeom Konteom. Na kraju zvaničnog programa, kasno uveče, ruski lider je imao i prijateljski sastanak na međunarodnom aerodromu „Fjumičino“ sa Silvijom Berluskonijem.

              

(Skandalozno.rs/izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "NEODVOJIVI DEO EVROPE: Berluskoni dao obećanje Putinu"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.