NESLAGANJE U NATO PAKTU: Nema konsenzusa o projektu gasovoda Severni tok- 2

zastava

Foto: Rojters

Zemlje NATO-a nisu postigle konsenzus o projektu gasovoda Severni tok- 2. To je izjavio generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg na konferenciji za novinare sa poljskim predsednikom Andžejem Dudajom.

Stoltenberg: Među člancima NATO nema konsenzusa po pitanju “Severnog toka-2”

„NATO je organizacija na bazi konsenzusa, i mi sada ne vidimo konsenzus o „Severnom toku – 2 “ među članovima saveza. Nekoliko zemalja alijanse smatra da je ovaj projekat isključivo komercijalni“, prenosi ruska agencija Tas reči generalnog sekretara NATO.

Prema njegovim rečima, alijansa takođe „nema nikakvih instrumenata da uradi bilo šta sa ovim energetskim projektom“.

Tako je on odgovorio na pitanje da li NATO može blokirati izgradnju gasovoda.

Majk Pompeo: Treba sprečiti izgradu gasovoda

Državni sekretar SAD Majk Pompeo pre nekolio dana izjavio je da smatra da su EU ograničene u mogućnostima pružanja otpora Moskvi zbog zavisnosti od ruskog gasa, zato je potrebno nastaviti korake protiv cevi „Severnog toka 2“, dajući EU druge izvore energetskih resursa.

„Zavisnost Evropljana od ruskih energetskih resursa ograničava njihove mogućnosti otpora Rusiji. Imamo realnu mogućnost da smanjimo njihovu zavisnost od Rusije kroz različite opcije — isporuke (energetskih resursa) preko Kavkaza i drugih država“, izjavio je Pompeo, govoreći u Predstavničkom domu Kongresa.

„Veliki izazov“: 40 osuđenih terorista uskoro izlaze iz zatvora u Francuskoj!

„Treba da nastavimo preduzimanje napora protiv ’Severnog toka 2‘ kako se on ne bi izgradio. Mi ne možemo dozvoliti veću zavisnost EU od ruskih energenata, nego što je sada. Kako se ne bi dozvolila opcija kada Rusija može postići svoje ciljeve, zahvaljujući toj zavisnosti“, dodao je on

(Skandalozno.rs/Izvor: Pravda)

Budite prvi sa komentarom na članku "NESLAGANJE U NATO PAKTU: Nema konsenzusa o projektu gasovoda Severni tok- 2"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.