Nestao u džungli: Poznati istraživač tragao za plemenom lovaca na ljudske glave… – VIDEO

Nestao

Printskrin: Youtube/Benedict Allen

Porodica britanskog istraživača Benedikta Alena strahuje za njegov život nakon što je nestao u zabačenoj džungli u Papui Novoj Gvineji gde je za potrebe dokumentarnog filma “Bi-Bi-Sija” tragao za izgubljenim plemenom Jaifo, čiji su pripadnici poznati kao lovci na ljudske glave, navodi Delji Telegraf.

List navodi da je 57-godišnji Alen trebalo da se u nedelju vrati u prestonicu Port Moresbi kako bi se ukrcao na let za Hongkong pošto je juče trebalo da održi predavanje u britanskom Kraljevskom geografskom društvu.

Navodi se da je Alen pre polaska u ovu avanturu poručio putem Tvitera i svog sajta da se možda neko vreme neće oglašavati, ali njegova porodica sada strahuje oko toga šta mu se desilo.

[adsenseyu5]

Alenov agent Džoana Sarsbi izjavila je za Dejli mejl da je njegova supruga Lenka “veoma zabrinuta” i da je istraživač, koji je otac troje dece, pokušavao da uđe u trag plemenu Jaifo, jednom od retkih preostalih plemena na planeti koja nemaju kontakt sa spoljnim svetom.

Sarsbijeva je kazala da je pleme Jaifo “prilično zastrašujuća ekipa” i da je “veoma čudno” što se Alen nije pojavio prema predviđenom rasporedu.

[adsenseyu1]

Dejli Telegraf navodi da je Alen veoma iskusan istraživač koji se i ranije kretao među domorodačkim plemenima, prešao je pustinju Gobi i basen Amazona, a jednom prilikom bio je prinuđen da pojede svog psa kada se izgubio u prašumi.

Alen je ranije naveo da je njegov prvi kontakt sa plemenom Jaifo pre 30 godina bio njihov “kontakt sa spoljnim svetom” i da je želeo da se vrati “kako bi zabeležio kratko svedočenje o njihovim životima“.

Printskrin: Youtube/Benedict Allen

– Možda da pronađem nekoga od onih… koji bi me se setili. Nijedan stranac ih nije posetio od opasnog putovanja na koje sam ja kao mladić krenuo pre tri decenije – napisao je istraživac pred polazak za Papuu Novu Gvineju na svom sajtu.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Nestao u džungli: Poznati istraživač tragao za plemenom lovaca na ljudske glave… – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.