Neverovatna građevina: Otkriven je novi NEBODER koji će transformisati panoramu Njujorka i Menhetna

Najduži oblakoder

foto: oiiostudio.com

Trka za gradnju najspektakularnijeg nebodera dostigla je “nove visine”. Otkriven je novi neboder koji će transformisati panoramu Njujorka i Menhetna.

Opisan je kao “najduža zgrada na svetu”, a jedna od najboljih karakteristika je što će imati liftove koji će moći da putuju u krivinama, horizontalno i u petljama. I povezivao bi celu zgradu.

Neboder će se zvati “Big Bend”, a arhitekte su pokušale da smisle inovativni koncept kako bi se uklopi u red zgrada milijardera u 57. Ulici, koji direktno gleda na Central park.

[adsenseyu5]

Zbog urbanističkih zakona Njujorka kojima se propisuje maksimalna visina zgrada, oni su pokušali da dužinom nebodera izazovu čelnike grada da prihvate njihov projekat.

– Njujorški urbanistički plan i propisi rezultirali su nizom trikova kojima ih građevinari pokušavaju zaobići i izvući najvišu moguću visinu. Ali šta ako visinu zamenimo dužinom? Ako uspemo da savijemo našu zgradu umesto da savijamo propise, dobićemo jednu od najprestižnijih zgrada Menhetna – objasnili su u arhitektonskom studiju Oiio.

Neboder bi bio visok oko 1.220 metara, obložen bi bio staklom, a dosad neviđeni liftovi su ono na šta su posebno ponosni.

[adsenseyu1]

The Big Bend neboder je dizajniran je u obliku preokrenutog slova U.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs / Oiio Studio)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Neverovatna građevina: Otkriven je novi NEBODER koji će transformisati panoramu Njujorka i Menhetna"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.