NEVIĐENO: Kinezi izgradili horizontalni neboder – VIDEO

Građevinsko čudo

Horizontalni neboder – foto: Printskrin/Jutjub/CapitaLand

Zapanjujuće arhitektonsko čudo od 1,12 miliona kvadratnih metara, koje  se sastoji se od osam nebodera povezanih sa gigantskim nebeskim mostom, biće otvoreno do kraja godine u kineskom gradu Čongking.

Poznata kao deveti “horizontalni neboder“, nebeski most, ili „Kristal“, ova građevina smatra se jednom od najviših na svetu. Dugačka je 300 metara, široka 32,5 i visoka 26,5 metara.

Konstrukcija je postavljena iznad četiri nebodera od 250 metara i povezuje dve susedne kule sa konzolnim mostovima.

foto: Printskrin/Jutjub/CapitaLand

Imaće galeriju u funkciji vidikovca, nebeske vrtove, beskrajni bazen i brojne restorane, a noću će se pretvarati u ogroman svetlosni snop koji će osvetljavati nebo.

– Po završetku izgradnje fokusiraćemo se na presađivanje drveća kako bi se oživeo most na kristalnom nebu, koji će imati najviši vidikovac u zapadnoj Kini  – izjavio je predstavnik kompanija zadužene za projektovanje ove neobične zgrade.

foto: Printskrin/Jutjub/CapitaLand

Ova mega građevina zauzima površinu od 9,2 hektara i sadrži tržni centar od 235.000 kvadratnih metara, poslovne prostore, 1.400 stambenih apartmana, rezidencije i hotel. Dva njena nebodera su visoka 350 metara i poznata su kao najviši objekti Čongkinga. Ostalih šest nebodera je visoko oko 250 metara. Građevina je smeštena na ušću dve reke.

Arhitekti su inspiracija za dizajn bila tradicionalna kineska plovila, čime je odao priznanje prošlosti grada Čongkinga kao trgovačkog centra.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "NEVIĐENO: Kinezi izgradili horizontalni neboder – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.