Nezapamćeno: TRAMP osniva specijalnu policiju kojoj će jedini zadatak biti da “lovi ilegalne MIGRANTE širom Amerike”?!

Predsednički kandidat

foto: AP/Tanjug

Administracija Donalda Trampa ozbiljno razmišlja o uvođenju specijalne policije kojoj će jedini zadatak biti da “lovi ilegalne migrante širom Amerike”, prenela je agencija AP.

Prema tvrdnji novinske agencije, koja je dobila nacrt zakona, članove posebne jedinice činiće pripadnici Nacionalne garde.

AP ovakav plan naziva “nezapamćenim presedanom”. Prema Trampovoj zamisli, pretočenoj u dokument na 11 strana, specijalna policija pokrivaće prostor od Portlanda na severu do Nju Orleansa na istoku SAD.

[adsenseyu5]

Za odobravanje ovog predloga pitaju se guverneri 11 saveznih država u kojima bi posebna policija bila stacionirana.

Međutim, iz Bele kuće su momentalno reagovali i nazvali izveštaj Asošiejted presa “lažnim”.

Prema AP-u, nacrt zakona napravljen je 25. januara, istog dana kada je Donald Tramp izdao izvršnu naredbu o “pojačavanju javne bezbednosti unutar granica SAD”. Prema navodnom dokumentu, Nacionalna garda dobila bi ista ovlašćenja kao i oficiri Imigracione službe.

U ovaj predlog su uključene i četiri savezne države koje se nalaze na granici sa Meksikom – Kalifornija, Arizona, Nju Meksiko Teksas, ali i sedam država koje se pružaju uz ove četiri – Oregon, Nevada, Juta, Kolorado, Oklahoma, Arkanzas i Lujzijana.

(Skandalozno.rs, Izvor: blic.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Nezapamćeno: TRAMP osniva specijalnu policiju kojoj će jedini zadatak biti da “lovi ilegalne MIGRANTE širom Amerike”?!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.