NIKO NE ZNA O ČEMU JE REČ: Kina gradi stanove za 3,4 MILIJARDE ljudi! – VIDEO

Izgradnja

Printskrin: Youtube/ China Uncensored

Novi stambeni blok koji se planira u Kini do 2030. godine biće u stanju da primi 3,4 milijarde ljudi, ili gotovo polovinu trenutne svetske populacije.

[adsenseyu6]

Čak i konzervativni i državi verni kineski mediji dovode u pitanje ove planove, a niko ne zna o čemu je u stvari reč, piše Blumberg.

Prema izveštaju Nacionalne komisije za razvoj i reforme, centralne agencije za planiranje u državi, prema trenutnim planovima malih i srednjih gradova, razvija se oko 3.500 stambenih oblasti koje će moći da prime više od duple populacije cele zemlje.

Agencija Sinhua je kritikovala ovo, upitavši se “ko će da živi ovde”.

Ekspanzija stambenih naselja dolazi posle poziva na urbanizaciju predsednika Si Đinpinga i premijera Li Kećijanga, dok se Kina priprema da preseli još 100 miliona ljudi sa sela u urbana naselja do kraja ove decenije.

Inače, čak i bez ovih novih naselja, Kina već ima više stanova nego što joj je potrebno, pa je sve više “gradova duhova” u kojima zgrade zvrje prazne.

U poslednjih pet godina Kinezi grade više od 10 miliona stanova godišnje, što prevazilazi neophodnih 8 miliona, piše Blumberg.

[adsenseyu1]

Komentator Sinhue za ovo neplansko planiranje optužio je lokalne moćnike, koji na ovaj način pokušavaju da povećaju količinu novca koju dobijaju od stambenih poreza.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "NIKO NE ZNA O ČEMU JE REČ: Kina gradi stanove za 3,4 MILIJARDE ljudi! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.