NIKOLAS MADURO: Vreme državnih prevrata je prošlo

Venecuela

Foto: REUTERS / Miraflores Palace/Handout

Venecuela će štititi svoje ideale, vreme državnih prevrata i intervencija je prošlo, napisao je u subotu na Tviteru venecuelanski predsednik Nikolas Maduro, dok se u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija održava zasedanje o situaciji u toj zemlji.

„Mi smo nepokoran narod koji štiti ideale zemlje s dubokim istorijskim korenima i koji nikada neće izdati domovinu. Niko neće uspeti da nas potčini, vreme intervencija i državnih prevrata je okončano. Nikada se nećemo predati!“, naveo je predsednik Venecuele.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija u subotu na vanrednoj sednici, koju su sazvale SAD, razmatra situaciju u Venecueli. SAD nameravaju da postignu da opozicioni venecuelanski lider Huan Gvaido bude priznat kao novi predsednik te zemlje.

Rusija upozorava na to da su dejstva Vašingtona nedopustiva.

Sergej Lavrov: Otvoreni pozivi SAD na pobunu u Venecueli su nedopustivi

U sredu su u Karakasu počeli masovni protesti protiv aktuelnog predsednika Venecuele Nikolasa Madura. Predsednik Parlamenta Venecuele Huan Gvaido je istog dana proglasio sebe privremenim šefom države. SAD i niz drugih zemalja priznale su Gvaida i zatražile od Madura da ne dozvoli nasilna dejstva protiv opozicije. Maduro je sebe proglasio ustavnim predsednikom, a šefa opozicionog parlamenta „američkom marionetom“.

(Skandalozno.rs/izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "NIKOLAS MADURO: Vreme državnih prevrata je prošlo"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.