Nova poruka Amerike: Produbićemo savez sa onima koji se bore kad je neophodna sila

Intervju

Niki Hejli – foto: Tanjug

Američka ambasadorka pri UN Niki Hejli pozvala je sve zemlje da obezbede da se takozvana Islamska država suoči sa „trajnim porazom“ i naglasila da će SAD produbiti partnerstvo sa zemljama koje se bore protiv terorizma „kada je neophodna sila“.

Ona je na sednici Saveta bezbednosti održanoj u četvrtak rekla da je ideologija te ekstremističke grupe ukorenjena u „novim delovima sveta“, ukazujući da se radi o neprijatelju koji se prilagođava i koji traži „neosvojene prostore“ u svetu, prenosi AP.

„Borba protiv terorizma će se odvijati u različitim oblicima, ali ishod je siguran. SAD će nastaviti da bude sila u borbi protiv ID i Al Kaide, dok ne pobedimo tu pretnju”, rekla je Hejlijeva, prenosi Tanjug.

Šef Kancelarije UN za borbu protiv terorizma Vladimir Voronkov izjavio je da ID nastavlja da predstavlja ozbiljan izazov, „posebno tokom transformacije u tajnu mrežu“ i upozorio da će rastuća pretnja od pripadnika ekstremističkih grupa biti „raznolika i teško predvidiva“.

Iako je otežano finansiranje ID, rekao je Voronkov, ta grupa i dalje kanališe sredstva preko granica, najčešće preko posrednih zemalja, do konačnog odredišta.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Nova poruka Amerike: Produbićemo savez sa onima koji se bore kad je neophodna sila"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.