Novi udarac UKRAJINI: Vladimir PUTIN potpisao ukaz o priznavanju dokumenata građana DONBASA

Intervju

foto: Tanjug/AP

Lider LNR Igor Plotnicki izjavio je da je ukaz ruskog predsednika Vladimira Putina o priznavanju dokumenata žiteljima Donbasa u Rusiji sudbonosna odluka, dok je lider DNR Aleksandar Zaharčenko ocenio da Putinova odluka govori o tome da borba žitelja Donbasa nije uzaludna.

„Današnji dan je za jedan korak približio republiku ka svetskom priznavanju našeg suvereniteta“, naveo je Plotnicki u izjavi objavljenoj na sajtu Luganskog informacionog centra.

[adsenseyu5]

Aleksandar Zaharčenko izrazio je zahvalnost ruskom predsedniku i istakao da je to još jedan dokaz da Rusija podržava i da će podržavati pravo svojih sunarodnika da se bore za svoj život, kulturu, jezik i za svoju čast i dostojanstvo.

„Ako Domovina-majka glasno i smelo podržava našu borbu, znači da je naša borba pravedna. Znači da naše žrtve nisu uzaludne. Znači da su naše nade opravdane“, rekao je Zaharčenko.

Priznavanje pasoša DNR i LNR u Rusiji je, istovremeno, „priznavanje zasluga i napora našeg naroda i naših ustanika koji su izdržali na bojnom polju i izveli neverovatan podvig u izgradnji države i uspostavljanju ekonomije“, rekao je Zaharčenko.

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je ukaz o priznavanju dokumenata izdatih građanima Ukrajine i osobama bez državljanstva koje žive na teritorijama Donjecke i Luganske oblasti Ukrajine dok se ne reši situacija u ovim regionima, saopštila je pres-služba Kremlja.

[adsenseyu1]

„Kao važeći priznaju se dokumenti koji služe za identifikaciju lica, dokumenti o obrazovanju i (ili) kvalifikaciji, krštenice, dokumenti o zaključenju ili prekidu braka, promeni imena, o smrti, vozačke dozvole, registracione oznake prevoznih sredstava koje su na teritorijama pomenutih regiona odgovarajući organi izdali državljanima Ukrajine i osobama bez državljanstva koje imaju stalno mesto boravka na ovim teritorijama“, navedeno je u ukazu.

U dokumentu se takođe navodi da državljani Ukrajine i osobe bez državljanstva koje stalno žive na teritorijama zasebnih regiona Donjecke i Luganske oblasti Ukrajine mogu da ulaze u Rusiju i izlaze iz nje bez viza, samo uz ličnu kartu.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Novi udarac UKRAJINI: Vladimir PUTIN potpisao ukaz o priznavanju dokumenata građana DONBASA"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.