Oči u oči: Američki razarač naleteo na rusku flotu kod Kube – VIDEO

Krenula u Siriju?

foto-ilustracija: printscreen YouTube

Odred brodova Severne flote na čelu sa fregatom “Admiral flote Sovjetskog Saveza Gorškov” sa pomoćnim brodovima ušao je u luku Havane, izjavio je portparol Severne flote Vadim Serga.

Kako se navodi u saopštenju, planiran je dolazak opunomoćenog ambasadora Rusije na Kubi Andreja Guskova na fregatu „Admiral Gorškov“, kao i poseta predstavnika komande Oružanih snaga Kube.

Ističe se da je odred brodova krenuo na dugu plovidbu 26. februara iz Severomorska. Od početka putovanja, brodovi su prešli oko 28 hiljada nautičkih milja.

Dok su Rusi uplovljavali u luku, američki ratni brodovi su krstarili kubanskom obalom. Na samo nekoliko kilometara od ruskih brodova našao se i razarač naoružan krstarećim raketama USS „Džejson Danam“.

Saopšteno je da su ruski moreplovci tokom plovidbe posetili luke u Republici Džibuti i Kolombu, kao i kinesku luku Ćingdao zbog učešća u proslavama povodom 70. godišnjice pomorskih snaga Narodne oslobodilačke vojske Kine.

Odred je majske praznike proveo u Vladivostoku, zatim su prešli Tihi okean, presekli ekvator i uplovili u luku Puerto Bolivar u Ekvadoru. Prošle sedmice odred je prešao Panamski kanal i uplovio u Karipsko more.

(Skandalozno.rs, Izvor: srbijadanas.rs/intermagazin.rs)

1 komentar na "Oči u oči: Američki razarač naleteo na rusku flotu kod Kube – VIDEO"

  1. Amerikanci se uvek nameste tamo gde ne treba. Vreme je da ih Rusi nauce pameti i malo prosetaju uz kubansku obalu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.