Odgovornost za Srebrenicu snosi CELA EVROPA: “Ko žrtvama genocida ’reparira’ državu, doživeće čudo.”

rat

Foto: printscreen/instagram

“Stalno svaljivati krivicu na Holanđane je jeftin izgovor. Odgovornost za Srebrenicu snosi cela Evropa, pa i Nemačka, kao i nemačka vlada“, kaže za DW bivši poslanik nemačkih demohrišćana (CDU) Štefan Švarc.

– Najkasnije nakon Goražda, koje je napadnuto godinu dana ranije, a već od Prijedora, Višegrada i mnogih drugih mesta, međunarodna zajednica je morala da zna da može da dođe do najgoreg masakra – kaže za DW Štefan Švarc.

U Goraždu smo videli da masakr može da se spreči – naime napadima iz zraka. Tako je NATO u Goraždu spasao hiljade ljudi, dodaje.

– Ujedinjene nacije su u Srebrenici hiljade ljudi poslale u sigurnu smrt. Vreme je da se žrtve više ne prisiljavaju na mučne sudske procese. Evropa tek mora da prizna svoju krivicu i da tu krivicu i nosi – kaže bivši poslanik nemačke Hrišćansko-demokratske unije, piše “Dojče vele”.

[adsenseyu5]

On takođe podseća da su „u nemačkom budžetu, kao uostalom i u budžetu EU, predviđena sredstva za humanitarnu pomoć i pomoć u teškim situacijama.

– Vreme je da se donese recimo nekakav desetogodišnji program u kojem bi sa deset miliona evra godišnje za Srebrenicu Evropa konkretno uradila nešto po pitanju svoje krivice. Novac ne može da vrati život ljudima, ali može dostojanstvo žrtvama i dostojanstvo Evropi od praznih govora za 11. juli kada nakon obećana i svih reči ne slede dela.

Fatalna greška – nagrađivanje zločinaca

Bivši nemački poslanik ima svoj stav i po pitanju aktuelne situacije u Bosni i Hercegovini.

Britanija obelodanila 15 dokumenata koji sadrže podatke o NLO!

– BiH mora da ozdravi. Amputacija države nagrađivanjem počinilaca sa polovinom teritorije je fatalna, istorijska greška, koja mora biti ispravljena. Za pomirenje je potrebna pravda. Ko žrtvama genocida ’reparira’ državu, doživeće čudo. Žrtve ne žele osvetu, samo malo skromnog života nakon pakla, koji su doživeli.“

„Ako Evropa“, kaže na kraju Švarc, „želi da spreči da Balkan padne u ruke ekstremista, ona mora da deluje. Jeftinije je sada investirati u Balkan nego davati ekstremistima mogućnost da tamo stvaraju svoju bazu.“

(Skandalozno. rs/Blic.rs/Izvor:DW)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Odgovornost za Srebrenicu snosi CELA EVROPA: “Ko žrtvama genocida ’reparira’ državu, doživeće čudo.”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.