ODUSTAO OD DOLASKA: Makron ne dolazi u posetu Srbiji?!

Francuska

Emanuel Makron – foto: Tanjug/AP

Predsednik Francuske Emanuel Makron odložio je zvaničnu posetu Srbiji zakazanu za 5. i 6. decembar zbog eskalacije nereda u Parizu. Prema nezvaničnim informacijama u diplomatskim krugovima, Makron će večeras i zvanično pismom izvinjenja obavestiti predsednika Srbije Aleksandra Vučića o razlozima za otkazivanje posete.

Iako je poseta francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji danas je i zvanično najavljena na sajtu Jelisejske palate, poseta je ipak odložena.

Advertisement

Predsednik Francuske je od posete Beogradu odustao zbog demonstracija i nereda poslednjih dana na ulicama Pariza, zbog kojih je, inače, francuski premijer Eduar Filip otkazao putovanje u Poljsku gde je trebalo da učestvuje na samitu posvećenom klimi.

Učesnici protesta “žutih prsluka” u Parizu su Trijumfalnoj kapiji u subotu naneli štetu koja se procenjuje na više stotina hiljada, možda čak i milion evra, rekao je predsednik francuskog Centra za nacionalne spomenike Filip Belaval.

Pored toga što su demonstranti čuveni spomenik i nacionalni simbol Francuske ispisali grafitima, uništili su i njegovu unutrašnjost, gde se nalaze vredni eksponati, rekao je Belaval, koji je u nedelju ujutro predsednika Emanuela Makrona upoznao sa pričinjenom štetom, prenosi “Figaro”.

(Skandalozno.rs/Izvor: Informer)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "ODUSTAO OD DOLASKA: Makron ne dolazi u posetu Srbiji?!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.