“Omega” priznala prevaru: Milorad Čavić ipak bio brži od Felpsa na OI u Pekingu?! – VIDEO

Ko je brži?

Legendarni američki plivač Mark Špic izjavio je da su mu iz “Omege”, zvaničnog merača vremena na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008, priznali da čuvenu finalnu trku na 100 metara delfin nije dobio Majkl Felps, kome je pripala zlatna medalja, već da je najbrži bio Milorad Čavić, koji je dobio srebrnu.

Podsetimo, diglo se mnogo prašine oko te trke, jer je na snimcima bilo očigledno da je Čavić pobedio, a zvanično je na kraju rečeno da srpski plivač, iako je prvi stigao na cilj, nije dovoljno jako pritisnuo taster, koji je zato registrovao Amerikanca kao pobednika. Ostalo je zapisano da je Felps deonicu preplivao za 50,58, a Čavić za 50,59.

Sedam godina kasnije Mark Špic je otvorio dušu:

“Iz ‘Omege‘ sam dobio poruku u kojoj se kaže da je Felps zapravo izgubio tu trku. Ako je ‘Omega’ bila zvanični merač vremena, zašto odmah posle trke nije dodeljena zlatna medalja Čaviću?”, zapitao se Špic u razgovoru za britanski “Telegraf” i dodao:

[adsenseyu4]

“Ne verujem da je Felps dobio tu trku, ali je i dalje najbolji plivač na svetu, sa ili bez te medalje”.

Tom sedmom zlatnom medaljom u Pekingu Majkl Felps se izjednačio na “večnoj listi” upravo sa Markom Špicom po broju najsjajnijih odličja osvojenih na jednim Igrama. Felps je dan kasnije osvojio i osmu.

On je ukupno u karijeri osvojio 22 olimpijske medalje.

(Kurir)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "“Omega” priznala prevaru: Milorad Čavić ipak bio brži od Felpsa na OI u Pekingu?! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.