OPASNO AMERIČKO ORUŽJE NA 110 KM OD SRBIJE!

raketa

Foto: Printscreen/youtube

Vojska SAD instaliraće u svojoj bazi u rumunskom Deveselu, na samo 110 kilometara od granice sa Srbijom, sistem SM-3, koji može da ispaljuje rakete ‘tomahavk’ dometa do 2.500 kilometara!

Kako tvrdi „Raša tudej“, velika je verovatnoća da će Amerikanci, u sklopu modernizacije kompleksa u južnoj Rumuniji, uskoro dopremiti i moćne “tomahavke”, kojima su, između ostalog, gađali našu zemlju tokom NATO agresije 1999.

– To bi mogao da bude prvi povratak “tomahavka” u Evropu posle više decenija i prvo njegovo dopremanje iz SAD još od kraja Hladnog rata. Kada se završi kompletno sređivanje, postoji velika verovatnoća da će na to mesto dopremiti i ove rakete – ocenio je za „Raša tudej“ ruski vojni analitičar Mihail Hodarenok i dodao da je ubeđen kako modernizacija Devesela predstavlja ozbiljnu pretnju, pre svega, Rusiji.

Vojno-politički komentator Miroslav Lazanski kaže da bi zbog ovoga trebalo da postoji ozbiljna zabrinutost i u Srbiji.

Dačić otkrio: Pacoli sa 500.000 dolara hteo da kupi priznanje

– Reč je o sistemu koji može da lansira rakete za presretanje, ali isto tako, vrlo lako može da bude modifikovan i da služi za ofanzivno lansiranje “tomahavka”, čiji je domet do 2.500 kilometara. Zato su Rusi na Krimu postavili lanser raketa “Iskander”, kao i avione-bombardere i lovce. U slučaju bilo kakve krize ili nekog konflikta, baza u Deveselu će biti prva na udaru ruskih snaga i raketa, a taj grad je samo 110 kilometara udaljen od granice sa Srbijom – ističe Lazanski, uz opasku da je sistem SM-3 noćna mora za Rusiju.

I vojni analitičar Aleksandar Radić kaže da je baza u Deveselu direktno uperena protiv Rusije i širenja njenog uticaja.

– Rusiji je jasno da u ovoj bazi postoje lanseri raketa SM-3, koji mogu da lansiraju i “tomahavke” s bojevim glavama. Baza u Deveselu i jeste napravljena da bi odatle moglo da se dejstvuje po teritoriji Rusije – naglašava Radić.

       

(Skandalozno.rs/Izvor: Informer)

Budite prvi sa komentarom na članku "OPASNO AMERIČKO ORUŽJE NA 110 KM OD SRBIJE!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.