OPŠTA PANIKA U PARIZU: Pucnjava kod Luvra, muzej je POD OPSADOM (VIDEO)

vojnik

Foto: Beta/AP

Francuski vojnik je otvorio vatru nakon što je napadnut nožem u centru Pariza, kod čuvenog muzeja Luvr, javljaju svetski mediji.

Za sada nije najjasnije šta se tačno dogodilo. Kako prenosi Rojters, vojnik je pucao na čoveka koji je “pokušao da uđe u muzej noseći torbu i mačetu”, a AFP javlja da je čovek tokom napada vikao “Alahu akbar”.

[adsenseyu5]

Francuski mediji navode da je napadač pogođen u noge, da je vojnik lakše povređen, kao i da su deo Luvra i tržni centar Karusel evakuisani i opkoljeni jakim bezbednosnim snagama. Policija je objavila da je “situacija bezbedna”.

Policijski izvori kažu da su ispitali sadržaj torbe i da u njoj nije bilo eksploziva.

Zasad nije jasno da li je do pucnjave došlo u galeriji ili na nekom od ulaza u kompleksu Kursel d Luvr, jer lokalni mediji objavljuju oprečne informacije. Ministarstvo unutrašnjih poslova je objavilo uzbunu i ocenilo ovaj incident kao “ozbiljan slučaj ugrožavanja javne bezbednosti”.

[adsenseyu1]

Turisti koji su se zatekli u Luvru su pred evakuaciju dobili naređenje da se okupe u hodnicima i sednu na pod dok opasnost ne prođe, a sva vrata u muzeju su se zaključala.

Jedan od svedoka, koji je na svom Tviter nalogu VoiceBOxx objavio snimak ispred čuvene piramide, kaže da su se odjednom začule sirene za uzbunu, posle čega iz ulice izletele barikade, a više naoružanih čuvara je potrčalo ka ulazu u sam muzej.

(Skandalozno.rs, Izvor: dnevno.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "OPŠTA PANIKA U PARIZU: Pucnjava kod Luvra, muzej je POD OPSADOM (VIDEO)"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.